Projekt

Általános

Profil

PersonMicrosoft termékeket érintő sérülékenységekről

KI Gerencsér Lajos adta hozzá 3 hónapja

A Nemzeti Kibervédelmi Intézet riasztást ad ki a Microsoft szoftvereit érintő kritikus kockázati besorolású sérülékenységek kapcsán, azok súlyossága, kihasználhatósága és a szoftverek széleskörű elterjedtsége miatt.

A Microsoft kiadta a 2019. február havi biztonsági frissítéseit. A 69 db elérhető frissítés közül 20 esetében kritikus biztonsági hibákat tárnak fel, amelyek jellemzően memória korrupciót, távoli kódfuttatást, valamint jogosulatlan információszerzést tesznek lehetővé.

Érintett szoftverek: Adobe Flash Player, Microsoft Edge, Windows, Internet Explorer, Microsoft .NET Framework, Microsoft Office és Office Services, Web Apps, ChakraCore, .NET Framework, Exchange Server, Azure IoT SDK, Dynamics, Team Foundation Server és a Visual Studio Code.

A Microsoft és az Adobe által kiadott biztonsági frissítések elérhetőek az automatikus frissítésen keresztül, valamint manuálisan is letölthetőek és telepíthetőek. A Nemzeti Kibervédelmi Intézet a sérülékeny verziók haladéktalan frissítését javasolja.

További információ:

http://tech.cert-hungary.hu/vulnerabilities/CH-14544
https://portal.msrc.microsoft.com/en-us/security-guidance
https://blog.talosintelligence.com/2019/02/microsoft-patch-tuesday-february-2019.html

NEIH.png Megnéz (4,85 KB) KI Gerencsér Lajos, 2019.02.15. 09:11


Megjegyzés